Al jaren fantaseer je over een caravan, niet zomaar een sleurhut, maar ééntje helemaal naar eigen smaak/idee. Zowel de buiten als binnenkant. Maar waar gaat je voorkeur naar uit qua merk/type ? Geloof me, ik heb er heel wat voorbij zien komen en gaan, zowel op pinterest als op google. Uiteindelijk ben ik gevallen voor de charmes van de oudere Eriba.

Na vele telefoontjes te hebben gepleegd en biedingen te hebben gedaan, kwam ik erachter dat de oudere Eriba’s Puck, Pan, Familia, Triton en Troll zeer gewilde exemplaren waren en nog steeds zijn! Wel zo gewild, dat je er als de kippen bij moest zijn, wanneer er een advertentie op Marktplaats werd gezet. Zo zijn Leon en ik, halverwege september 2016 naar Schijndel geweest om te kijken bij www.eriba-classics.nl . Een echte aanrader om eens de verschillen van de types naast elkaar te zien. Een vriendelijke man die het nogmaals bevestigde wat ik al dacht, de oudere Eriba’s zijn zeer in trek, en steeds moelijker aan te komen.

Ergens eind september zat ik weg te dromen op de bank met een kop thee en de boekjes van Caravanity. Een ware ingeving moet het geweest zijn, ik greep ineens naar mijn telefoon en keek op marktplaats. Ja, daar stond de advertentie, een prachtige Eriba Troll werd aangeboden in Alteveer. Waar? In het oh zo mooie Alteveer in Groningen. Na telefonisch contact te hebben gehad met de verkoper, zijn wij vol goede moed in de auto gesprongen, op naar Groningen. Alteveer here we come.

Daar stond ze dan! My Eriba Dream, een pracht exemplaar uit 1994. Met dank aan de tips van www.Caravanity.nl wist ik waar er allemaal extra op gelet moest worden. Zo kon ik tot een perfecte deal komen en mocht “My Eriba Dream” aan de auto gekoppeld worden. Besmet met het pimp virus en een hoofd vol ideeën, reden we terug naar het westen.

Op weg naar nieuwe avonturen.

X